Ny Formel Hjälm från FLY Racing

Publicerad 2024-05-20 23:00 av Greg Moto AB
Ny Formel Hjälm från FLY Racing

FLY Racing är stolta över att presentera den helt nya Formel hjälmen, en av de mest avancerade motocrosshjälmar som någonsin skapats. Testad med världens mest avancerade utrustning, erbjuder Formel hjälmen en prestanda som är bäst i klassen vid både hög hastighetskrockar samt rotations- och låg hastighetspåverkan. Denna teknologiskt avancerade hjälm omdefinierar förväntningarna på hjälmprestanda och säkerhet.

KONSTRUERAD FRÅN INSIDAN OCH UT

Formelns Adaptive Impact System (AIS) är resultatet av åratal av samordnad forskning och design med ledande läkare, forskare och fysiker från hela världen. AIS är ett högpresterande ekosystem av strukturell design och energidämpande material. Varje lager, från energiceller till det tvådensitets EPS-foder och 12k kolfiberskalet, är noggrant finjusterat för att uppnå överlägset huvudskydd vid en så bred variation av verkliga stötar som möjligt.

Formelns första försvarslinje är ett extremt starkt och lätt 12K kolfiberskal. 12K kolfiber avser 12 000 kolfibertrådar per band. Kolfiber är starkast när det är platt. Bredare kolfiberband vävda tillsammans ger ett plattare resultat med färre dippar och höjningar som är inneboende i ett vävt material. Minskningen av dessa dippar och höjningar skapar färre områden för harts att samlas på. Mindre harts innebär mindre vikt. Resultatet är ett extremt lätt skal med överlägsen penetrationsmotstånd jämfört med vanligt 3K kolfiber.

FÖRBÄTTRAD ENERGIABSORPTION

Precis som en deformationszon absorberar och sprider Conehead-teknologin slagkrafter mer effektivt än traditionella EPS-hjälmfoder. Conehead-teknologin producerar en mer progressiv energiabsorption genom en bredare variation av stötscenarier.

Formeln har sex kritiska zoner av Conehead EPS. Varje zon har en unikt finjusterad kombination av EPS-densiteter för en mer progressiv respons på stötar specifika för det området av hjälmen. Studier har visat att majoriteten av stötar sker på pannan eller sidan av huvudet. För att bekämpa dessa stötar har Formel utvecklingsteamet inkluderat lägre densitet expanderad volym EPS (tjockare EPS) i dessa kritiska zoner. Denna expanderade volym EPS ger förbättrad fjädring för stötar.

INNOVATIVA ENERGICELLER

Impact Energy Cells maximerar absorptionen av låghastighets linjära och rotationspåverkan. Deras unika form och labyrintstruktur gör att de kan komprimeras och skjuvas. Denna rörelse maximerar absorptionen av låghastighets linjära och rotationspåverkan, vilket minskar den totala belastningen på hjärnan.

Dessa energiceller är gjorda av RHEON, ett "aktivt" material känsligt för belastningshastighet som effektivt absorberar och sprider energi när det deformeras. RHEONs adaptiva kemi reagerar instinktivt för att kontrollera energi och ändra sitt beteende beroende på svårighetsgraden eller riktningen av en stöt.

Med Formel hjälmen tar FLY Racing ett stort steg framåt i hjälmsäkerhet och prestanda, vilket ger förare det bästa skyddet tillgängligt på marknaden.